Fleksibel cobot-teknologi løser flaskehalsproblemer hos FT-Produktion

Hos FT-Produktion har fleksible samarbejdende robotter øget produktiviteten med det samme antal ansatte. Samtidig har de ansatte fået mere spændende jobs. Begge dele er vigtige, når industrien kæmper for at tiltrække og fastholde kvalificerede medarbejder

Kan I levere 150.000 metalprofiler om to måneder? De færreste har lyst til at takke nej til store ordrer fra slutkunder som Volvo, Renault og Scania. Men når det er svært at rekruttere medarbejdere, kræver det nytænkning at øge kapaciteten. Derfor besluttede maskinfabrikken FT-Produktion i det sydlige Sverige at investere i robotteknologi udviklet specielt til automatiseringsbehovene hos små og mellemstore produktionsvirksomheder.

Vi valgte en kombination fra OnRobot, Universal Robots og EasyRobotics, fordi de er lette at programmere. Denne løsning vil tjene sig selv hjem på 9 måneder. Nu kan vi være med på langt større ordrer, fortæller Joakim Karlberg, der ejer og driver den familieejede maskinfabrik FT-Produktion sammen med sin søster. Virksomheden ligger i byen Åseda i det sydlige Sverige blev stiftet i 1983 og beskæftiger i dag 25 ansatte med rødder i Sverige, Norge, Litauen, Syrien og Thailand. Via nabovirksomheden Profilgruppen leverer FT-Produktion til både bilindustrien, byggebranchen, møbelindustrien med flere. Metalprofilerne på op til 7,5 meter anvendes for eksempel i altaner, solcellepaneler, el-armaturer og lastbiler. FT-Produktion omsætter årligt for 19 millioner SEK.


EME Hydraulic LEAN Robot automation

EME og EasyRobitics ProFeeder

EME Hydraulic har investeret i en ProFeeder fra EasyRobotics, og Jesper Østergaard, CEO, er yderst tilfreds med resultatet af de effektivitetsforbedringer, den har skabt. Man er gået fra en 16 timers bemanding til 2 timers bemanding på den funktion, som Profeeder nu udfører.

”Vi producerer cylindre til landbruget og industrien. Vi har fået en robotløsning fra EasyRobotics ind i vores virksomhed for at få nogle hænder frigjort. Før havde vi bemanding på maskinen i 16 timer, men efter vi har fået robotten ind, så er der kun bemanding i to timer dagligt. Så vi kan få lavet nogle andre specialopgaver, mens robotten klarer arbejdet,” siger Jesper Østergaard fra maskinfabrikken i Egernsund med 15 ansatte.

Med ProFeederen som første skridt har han planer om at øge automatiseringen i fremtiden, og det næste projekt ligger på tegnebrættet.

I den lille film kan du høre Jesper Østergaard fortælle mere om fordelene ved ProFeeder.

Med ProFeederen som første skridt har han planer om endnu mere automation i EME Hydraulics produktion, og det næste projekt ligger på tegnebrættet.

Kontaktoplysninger

  • EasyRobotics ApS
  • Ellegårdvej 36
    DK-6400 Sønderborg

  • Telefon: +45 73124203
  • Email: info@easyrobotics.dk
 

Sociale links