Nyheder

 

 

11-04-2018

Anerkendelse af EasyRobotics’ robotopfindelse ER5 fra Danish Design Award

EasyRobotics - Anerkendelse af EasyRobotics’ robotopfindelse ER5 fra Danish Design Award

Sundere arbejde med fleksibel cobot-løsning

Den succesfulde syddanske eksportvirksomhed EasyRobotics kom med sin ”plug & produce” rullende cobotløsning ER5 gennem nåleøjet i den prestigefyldte designkonkurrence Danish Design Award og blev tirsdag præsenteret kåret som en af fire finalister til prisen Better Work.

De færreste finder stor arbejdsglæde i at placere et ny emne i en cnc-maskine hver 4. minut og tage det færdigbearbejdede ud og lægge i en reol? Derfor er EasyRobotics intuitive automatiserede ”maskinpasser-løsning” MobileCobotPlatform ER5 en gave for operatørerne i industrien. Det har man også opdaget hos Danish Design Award, som nu har udvalgt opfindelsen ER5 fra EasyRobotics i Sønderborg til at være med i slutspurten som det produkt, der på fornemste vis styrker arbejdsmiljø, trivsel og output.

Ideen til produktet er født hos den innovative iværksætter Per Lachenmeier, som fik udnytte en lys til at udnytte fleksibiliteten og potentialet fuldt ud med den nye generation af industrirobotter.

Der er tale om de såkaldte cobotter, lette samarbejdende robot-arme fra den danske producent Universal Robots. Dem kan medarbejderne i industri og andre brancher enkelt indstille til at automatiserende skiftende opgaver i løbet af en arbejdsdag.

For EasyRobotics er det vigtigt at være med til at øge automatiseringsgraden hos både små og store produktionsvirksomheder. Derfor fik jeg den ide at bygge en komplet, mobil løsning, der afdramatiserer installation og programmering af robotteknologi. Operatøren kan bare rulle robotten hen foran en maskine, der skal passes, sætte stikket i kontakten og vælge en skabelon, så kan han overlade maskinpasningen til robotten og løse mere krævende opgaver uden afbrydelser. Dermed bliver operatøren mere effektiv, og produktionen mere fleksibel og omstillingsparat og konkurrencedygtig, siger Per Lachenmeier.

ER5 er formgivet og designet af designeren Henning Therkelsen i tæt samarbejde med EasyRobotics.

Den endelige kåring af, hvilken af de fire finalister, der skal stå øverst på sejrsskammelen, sker 28. maj ved en international jury. I alt er der i år kommet 180 indsendelser til Danish Design Award 2018, oplyser programchef Christina Melander. 

Erfaringsmæssigt ved vi, at denne pris, som i år bliver uddelt for 50. gang, har rigtig stor værdi for danske eksportvirksomheder. Det har vi konstateret, når vi opsøger tidligere finalister og vindere. Dansk design nyder stor anerkendelse globalt. Det at udvikle særdeles brugervenligt design er så integreret i vores måde at produktudvikle på i Danmark, at det må siges at være selve den danske design-DNA. Det er en finalist som EasyRobotics et godt eksempel på. Vi danskere tager nærmest godt design for givet, fordi det rimer på vores grundlæggende demokratiske værdier i samfundet, at eksempelvis ny teknologi skal være tilgængelig for alle, siger Christina Melander.

EasyRobotics oplever allerede, at produktet ER5 går rent ind i den globale industri. Virksomheden lancerede produktet første gang på den internationalt industrimesse hi Tech & Industry i Herning i oktober 2017 og senere på andre messer i Europa, Asien og USA. Det har medført en veritabel storm af ordrer fra nær og fjern, blandt fra bilindustrien og elektronikindustrien.

”Der tikkede en ordre ind fra USA i fredags, hvor kunden ringede til mig for at undersøge, hvor mange ER5, han kunne få leveret på én gang, hvis han bestilte en container lastet til randen med dem. Svaret var 25 styk. Det er virkelig en fornøjelse at arbejde med salg af et produkt, der i den grad er i øjenhøjde med slutbrugerne og bidrager til at gøre deres job langt mere interessant”, siger Anders Kjempff, salgschef i EasyRobotics.

Interviewpersoner:

Per Lachenmeier, stifter, CEO, EasyRobotics, +45 24 86 56 11, pl@easyrobotics.dk
Anders Kjempff, salgschef, medejer, EasyRobotics, +45 53 77 02 67, ak@easyrobotics.dk
Christina Melander, Programchef, Danish Design Award, +45 2946 2922
cme@ddc.dk, http://danishdesignaward.com/

FAKTA:

Danish Design Award sammensætter sin internationale jury af et hold med business- og designkompetencer, der matcher prisens kategorier og bedømmelseskriterier. Juryen ved Danish Design Award 2018 er:

 • Agnes Kwek, Executive Director, Singapore Design Council
 • Charlotte Sahl-Madsen, adm. direktør, Børnenes Hovedstad
 • Claus Skytte, forfatter, kreativ strateg og medstifter af Resecond / Claus Skytte Holding
 • Joel Towers, Executive Dean, Parsons School of Design
 • Lene Dammand Lund, rektor, Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK), bestyrelsesmedlem i Design denmark
 • Lotte Lyngsted Jepsen, Innovation Director og Partner, Hatch & Bloom
 • Mads Quistgaard, Design Director, Urgent Agency
 • Peter Hebin Bruun, Chef for Kommunikation og CSR, Vækstfonden
 • Pil Bredahl, direktør og indehaver Pil Bredahl Design, designfaglig næstformand i Design denmark
 • Richard Hsu, medstifter og kreativ direktør i Pan-Asia network / kurator og kreativ direktør i TEDx Shanghai og TEDx Senior Ambassador to China
 • Rikke Ulk, chefantropolog og direktør, Antropologerne
 • Søren Skafte Overgaard, kommunikationsrådgiver og partner, FRIDAY & Partners
 • Thomas Ibsen, founder og Creative Director, PLEASE WAIT to be SEATED
 • Thomas Madsen-Mygdal, co-founder og adm. direktør, Twentythree
 • Vigga Svensson, co-founder og direktør, VIGGA.us

Juryformand:

 • Jesper von Wieding, Strategic Creative Director Pearlfisher / 3X / bestyrelsesmedlem Design denmark

Messer

 

 


10-04-2018

Besøg os på STOM Kielce. 10. - 13. april 2018

Targi Kielce, ul. Zakładowa 1, 25-672 Kielce.
Læs mere...

07-02-2018

Besøg vores distributør Jorgensen Cleantech & Robotics på AUTOMATICON 2018 d. 20-23 marts 2018

EXPO XXI Warszawa, 01-222 Warszawa, ul. Prądzyńskiego 12/14 warsaw.
Læs mere...    

Kontaktoplysninger

 • EasyRobotics ApS
 • Ellegårdvej 36
  DK-6400 Sønderborg

 • Telefon: +45 73124203
 • Email: info@easyrobotics.dk
 

Sociale links